Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre aria Masivul Bucegi - Busteni

Rezumat: Orasul Busteni este una din renumitele statiuni montane nu doar din judetul Prahova, ci si din Romania, fiind situat in bazinul superior al Vaii Prahovei, la Sud de Predeal si Nord de Sinaia. Statiunea se afla la poalele Muntelui Caraiman, pe ale carui creste se poate vedea Crucea Caraimanului, monument construit in memoria soldatilor romani care au murit in Primul Razboi Mondial. Busteni este punctul principal de plecare in traseele turistice sau de alpinism din Masivul Bucegi, leaganul aalpnismului romanesc.

Escalada: Busteni este poarta catre unul din cele mai renumite masive muntoase in care se practica alpinismul in Romania, si anume Masivul Bucegi. Aici s-a nascut alpinismul romanesc. Daca specialitatea dvs. sunt traseele clasice de alpinism, atunci imensii pereti de conglomerat din Valea Alba sunt obligatorii. Peretii din Valea Alba sunt cei mai inalti pereti de conglomerat din Estul Europei (400m). Daca sunteti adepti ai escaladei sportive, atunci faleza Piranha va va fermeca cu aceeasi calitate a conglomeratului, dar de data aceasta cu trasee de escalada sportiva.

Cum ajungem aici: A ajunge in Busteni este foarte simplu, chiar daca veniti dinspre Bucuresti sau Brasov. Toate trenurile care circula de-a lungul Vaii Prahovei opresc in Busteni. Drumul cu masina nu dureaza mai mult de 2 ore din Bucuresti (de unde se merge spre Nord pe DN1), si mai putin de o ora din Brasov (de unde se merge spre Sud pe acelasi DN1).

Cazare: A gasi cazare in Busteni este unul din cele mai usoare lucruri de pe planeta. Orasul este relativ mic si poate fi parcurs pe jos de la un capat la altul si oriunde va veti arunca privirea veti vedea o multitudine de cochete case de oaspeti.

Unde mancam: In Busteni exista cateva optiuni de a servi masa. Cele mai multe restaurante sunt situate in centrul orasului.

Ce vedem: Valea Prahovei este una din cele mai importante zone turistice din Romania. Cei mai atractivi pentru turisti sunt fara indoiala Muntii Bucegi ce se intind pe teritoriul judetelor Prahova si Brasov, de pe ale caror culmi cu altitudini de peste 2000m putand admira panorame uimitoare. Crucea Caraimanului, monument construit in memoria soldatilor romani care au murit in Primul Razboi Mondial domina valea de pe inaltimile crestelor. Crucea poate fi admirata de la distanta din Busteni, insa daca doriti sa o vedeti de aproape, puteti face o excursie pe Muntele Caraiman. Valea Prahovei este un adevarat paradis al iubitorilor de munte. Muntii Bucegi sunt declarati rezervatie naturala, adapostind o mare diversitate de specii de plante si arbori, multe din ele protejate de lege, cum sunt de exemplu floarea de colt, garofita salbatica sau gentiana galbena. Pe cararile acestor munti veti avea ocazia sa admirati vegetatia salbatica si puteti sa intalniti capre negre daca alegeti poteci mai putin umblate. Odata ajunsi pe Platoul Bucegilor, puteti admira renumitele formatiuni roci sculptate de vanturi si ploi, Babele si Sfinxul.

Clima: Prin asezarea sa la poalele Muntior Bucegi, climatul din Busteni are un caracter alpin. Vara este de obicei racoroasa (luna Iulie avand o temperatura medie de 15 grade Celsius) iar iarna este deosebit de geroasa (cu o medie de -5 grade Celsius in timpul lunii Ianuarie). Temperatura medie anuala este de circa 6 grade Celsius, umiditatea este ridicata, iar cantitatile de ploi sunt insemnate.

Fotografii Masivul Bucegi - Busteni

Lista faleze

Timp de mers Ploaie Soare Trasee Sectoare Tipuri trasee
Nume faleza


80'


NO
26 2

Costila



65'


NO
15 1

Piranha

Powered by Lideri

Window title

Window content